6 Kasım 2014 Perşembe

AÇMA
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket maya
1 yumurta(sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için susam
Hazırlanışı
Sütü ısıtıyoruz (ılık olacak) içerisine şeker ve mayayı katıp kabarmasını bekliyoruz,
Daha sonra bütün malzemeyi (yumurta sarısı hariç) karıştırıyoruz,ele yapışmayacak kadar yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.Hamurun üzerini hava almayacak şekilde örterek 1saat mayalanmaya bırakıyoruz.Kabaran hamurumuzu bir dakika kadar yoğuruyoruz.Hamurumuzdan yumurta büyüklüğünde parça kopartıyoruz. Hamurları uzatarak şerit haline getirip iki ucundan tutarak ters yöne doğru çevirerek büküyoruz. Uçlarını birleştirerek simit şekli veriyoruz. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip 20 dakika ılık bir yerde bekletiyoruz. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. Çörek otu veya susam serpiştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder