4 Kasım 2014 Salı

BİSKÜVİLİ İRMİK TATLISI
MALZEMELER
1 kilo süt
8 yemek kaşığı şeker
13 yemek kaşığı (silme) irmik
1 Paket Kakaolu Bisküvi (piknik bisküvi)
1 paket vanilya
1 fincan dövülmüş fındık
Üzerini süslemek için tarçın,hindistan cevizi
HAZIRLANIŞI
Öncelikle derin bir tencereye süt, irmik ve şekeri koyun, sürekli karıştırarak pişirin.
Kaynamaya başlayıp, göz göz olunca altını kapatın ve vanilyayı ilave ederek karıştırın.
Hafifçe ıslattığınız, borcama tatlının yarısını dökün, kakaolu bisküvileri dizin ve tatlının diğer yarısını dökün.Üzerini de tarçın,fındık ve hindistan cevizi ile süsleyin..
Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin ve servis yapın..
AFİYET OLSUN....



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder