23 Kasım 2014 Pazar

EKMEK KADAYIFI
Malzemeler
1 adet hazır ekmek kadayıfı
Kaymak
Şerbeti için
5 su bardağı şeker
5 su bardağı su
Yarım limon
Ekmek kadayıfını ıslatmak için
2 bardak su
Hazırlanışı
Tavaya 1 su bardağı şekeri koyun.İçine limon suyunu ekleyin kahverengi olana kadar kısık ateşte karıştırarak kaynatın.
Bir tencereye suyu koyun ve kalan şekeri atın.Orta ateşte kaynatın.Tavadaki şeker kahverengi olunca tenceredeki şekerin içine ekleyin. Hepsini bir kaç kez karıştırın, ateşi kapatın.
Kadayıfı tepsiye koyup üzerine 2 bardak soğuk su serpin.10-15 dakika sonra bastırarak suyunu süzün.
Tepsiyi çok kısık ateşte ocağın üzerine alın ve şerbeti yavaş yavaş gezdirerek kepçe ile ekleyin.Piştikçe tepsinin kenarına gelen şerbeti kaşık ile alıp tekrar kadayıfın üstüne koyun.Pişene kadar bu işleme devam edin ama dikkat edin kadayıfın altı yanmasın.
Şerbetini çeken tatlıyı dilimledikten sonra kaymak ilavesiyle servis edin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder