5 Kasım 2014 Çarşamba

ELMALI KURABİYE
Malzemeler
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı çiçek yağı
1 paket margarin
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
İç malzemesi
5 adet orta boy tatlı elma
Yarım su bardağı ceviz veye fındık
1 tatlı kaşığı tarçın
4 yemek kaşığı şeker
Üzeri için : Pudra şekeri
Hazırlanışı
Elmaları soyup rendeliyoruz. Toz şeker ve tarçınla birlikte 10 dakika kadar arada karıştırarak pişiriyoruz ve soğumaya bırakıyoruz
Cevizleri ilave edip karıştırıyoruz.
Yoğurma kabında oda sıcaklığında yumuşamış olan margarinimizi ve diğer malzemelerimizi koyarak iyice karıştırıyoruz.
Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğurmaya devam ediyoruz.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elinizde açabildiğimiz kadar açıyoruz.
İçine alabildiği kadar elmalı harçtan koyup kapatıyoruz.Hepsini aynı şekilde bitirdikten sonra ısıtılmış 170 C dereceli fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
Ilındıktan sonra pudra şekeri serpip servis yapıyoruz.
AFİYET OLSUN.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder