23 Kasım 2014 Pazar

ERİŞTE ÇORBASI
1 su bardağı erişte
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
Yarım limon suyu
Tereyağı
Tuz, pul biber, nane
Yeteri kadar su
Hazırlanışı
Tencerede suyu ve erişteyi kaynatın. Yoğurt, un,limon, yumurta sarısını
çırpın. Çorba suyundan alıştırarak çorbaya ilave edin. Bir
taşım kaynatın. Ardından tuz ilave edip karıştırın. Daha sonra
ocağın altını kapatın. Tereyağını kızdırın. Pul biber ve nane serpin.
Çorbanın üzerine gezdirin..
Afiyet olsun..
Not: Yoğurtlu çorbalarda yoğurdun kesilmemesi için, tuz, çorbalar ateşten alınmadan kısa bir süre önce konulur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder