29 Kasım 2014 Cumartesi

ETLİ SEBZELİ GÜVEÇ


Malzemeler
500 gr. kuşbaşı et
2 adet soğan
3 adet domates
2 adet patates
1 adet havuç
3 adet sivribiber
1 çay bardağı bezelye
4 diş sarımsak
Yarım fincan zeytinyağı
1 kaşık salça
1,5 su bardağı su
Tuz
Tereyağı
Pulbiber
Karabiber
Kekik
Hazırlanışı
Etleri düdüklü tencereye koyarak 1,5 su bardağı ile yumuşayana kadar haşlayın.
Soğan,domates,patates,sivri biber ve havucu kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Pişen etimizin suyunu süzün,sebzelerin içerisine alın.Bezelyeyi de malzemenin içine alıp karıştırın.
Hazırladığımız malzemelerimizi tek kişilik küçük güveç kaplarına eşit miktarda paylaştırın.
Sosu için, bir kabın içerisinde salçayı, 1 su bardağı su ile açıp, içine tuzu, baharatları ve zeytin yağını koyup iyice karıştırın. Hazırladığımız sosu eşit miktarda güveç kaplarına dökün. Kapların üzerini alüminyum folyo ile kapatın.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 90 dakika pişirin.
Pişmesine yakın son 10 dakikasında üzerini açıp ızgara kısmında pişirin.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder