23 Kasım 2014 Pazar

FIRINDA TAVUK
Malzemeler
1 adet orta boy bütün tavuk
4-5 adet patates
1 adet fırın poşeti
1 tatlı kaşığı un
Sosu için
2 yemek kaşığı tavuk baharatı
1 yemek kaşığı salça
1-1.5 çay bardağı soğuk su
Tuz
Hazırlanışı
Tavuğumuz önce yıkayıp kuruluyoruz ve sos için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
Hazırladığımız karışımı tavuğun her yerine iyice buluyoruz. İçine 1 tatlı kaşığı un serptiğimiz poşetin içine tavuğu dikkatlice yerleştiriyoruz.Patatesleri de dilim şeklinde kesip kalan sosla harmanlıyor ve patatesleri de poşetin içine koyup,ağzını sıkıca kapatıyoruz.
Poşeti iğne yardımı ile bir kaç yerinden deliyoruz. 200 dereceli fırında tavuk kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder