17 Kasım 2014 Pazartesi

KANDİL SİMİDİ

Malzemeler
1 büyük paket margarin (yumuşak, 250 gr.) 
4 çorba kaşığı yoğurt 
1 kahve fincanı zeytinyağı 
1 çorba kaşığı mahlep
2 kahve kaşığı tuz
1,5 kahve kaşığı kabartma tozu
Aldığı kadar un (5- 5,5 su bardağı kadar)
1 yumurta (sarısı hamura, akı üzerine)
50 gr. susam

Hazırlanışı
Geniş bir kaba margarin, zeytinyağ, yoğurt, mahlep, tuz, kabartma tozu, yumurta sarısı konup karıştırılır.Elenmiş un ilave edilir. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. 10-15 dakika dinlendirilir..Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır. Hamur parçalarını düz bir tezgahta yuvarlayarak rulo şekline getirilir. Ruloların daire şeklinde uçlarını birleştirilir. Üzerine yumurta akı sürülür ve susamla kaplanır. Yağlanmış tepsiye dizilir. Orta hararetli fırında üzerleri kızarana kadar pişirilir..
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder