14 Kasım 2014 Cuma

KARIŞIK KIZARTMA 

Malzemeler
3 adet patlıcan
3 adet kabak
3 adet kırmızı yağ biberi
2 adet havuç
6-7 adet sivri biber
2 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
Hazırlanışı
Patlıcanları boyundan 2 ye veya 3 e bölerek iki taraflı kabukları soyup doğrayın. sonra tuzlu suda yarım saat bekletin. Sivri biberi, yağ biberini,havucu ve kabağı istediğiniz boyutta doğrayın. Domateslerinde kabuklarını soyup ufak ufak yemeklik şekilde doğrayın.bütün sebzeleri kızgın yağda kızartın. domates sosuna geçerken ise yağ ile sarımsağı biraz kavurup üzerine domatesi ilave edin. en son sos pişmek üzereyken bir tatlı kaşığı kadar kırmızı toz biber ilave edin. sosu ister yanında ister üzerine dökerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder