14 Kasım 2014 Cuma

KIYMALI PİDE
Malzemeler
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta (sarısı üzerine sürülecek)
1 paket instant maya
2 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İç harcı
Yarım kilo dana kıyma
1 adet soğan
2 adet sivri biber
6-7 dal maydanoz
1 tatlı kaşığı salça
Tuz,karabiber ve dilediğiniz baharatlar

Hazırlanışı
İç harcı için
Kıymalı harç için, geniş bir tavaya ince ince doğranmış soğanı ve biberleri koyun. Üzerine zeytinyağı ekleyip, 2 dakika kavurun. Daha sonra 1 kaşık salça ve kıymayı koyup, sürekli karıştırarak, pişirin. İçine damak zevkinize göre baharatları ve maydanozu ilave edin.
Hamuru için, tüm malzemeleri yoğurma kabına alın,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun.Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyin.Mayalan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartıp unladığınız zemin üzerinde uzunlamasına pide şeklinde açın. Kıymalı pide içini hamura yayın ve hamurun kenarlarını kıvırın,yağlanmış fırın tepsisine dizin.Üzerlerini dilediğiniz şekilde süsleyin
Kıymalı pidelerin kenar kısımlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına verip, kenar kısımları kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder