22 Kasım 2014 Cumartesi

LAHMACUN
Malzemeler
3 su bardağı un
Yarım paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzemesi
350 gr. kıyma
2 adet ince küp küp doğranmış domates
1 adet soğan rendesi
4_5 dal ince kıyılmış maydanoz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
Yeterince tuz
1 yemek kaşığı salça
Hazırlanışı
Unu yoğuracağınız geniş bir kaba eleyin. Ununuza maya ve tuzu ilave edin.
1 bardak ılık suyu azar azar ilave ederek yoğurun.Hamurunuzun üzerine nemli bezle örterek 30 dk kadar dinlendirin.
İç harcı için
Kıymanızı geniş bir kaba alın ve sırasıyla soğan, domates, maydanoz ilave edip iyice karıştırın daha sonra tuz, karabiber,pul biber ve salça ilave edip harmanlayın.
Hamur dinlendikten sonra düz bir zeminde hamuru yemek tabağı büyüklüğünde ince açın ve harcı ortasına yayın hamurun kenarlarını taşmayacak şekilde iç harcı dağıtın.
Önceden ısıtılmış 220 derece fırında 15 dk pişirin.
Yanında yeşillikler ve limon ile servis yapın.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder