15 Kasım 2014 Cumartesi

MUSAKKA
Malzemeler
4 tane patlıcan
1 tane kuru soğan
250 gram kıyma
2 tane domates(ya da 2 yemek kaşığı domates salçası)
Tuz
Karabiber
4 dal maydanoz(ince kıyılmış)
1 su bardağı su
Sıvı yağ(kızartmak için)
Hazırlanışı
Patlıcanlar 1 parmak kalınlığında halka halka doğranır. Tuzlu suya konur. 30 dakika kadar bırakılıp siyah suyunun çıkması beklenir. Süzülen patlıcanlar, kurulanıp tavaya konulan bol yağda alt-üst hafif şekilde kızartılır.
3 yemek kaşığı yağda ince doğranmış soğan,salça ve kıyma kavrulur. Tuz, karabiber ve maydanoz eklendikten sonra bir taşım kaynatılır.
Tepsiye koyduğumuz patlıcanların üzerine kıyma harcı muntazam bir şekilde döşenir.Üzeri domates ve biber ile süslenir. 1 su bardağı sıcak su ilave edilir ve fırına verilir.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder