6 Kasım 2014 Perşembe

POĞAÇA
Malzemeler
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı sıvı yağ,
2 su bardağı ılık su,
1 paket yaş maya,
1 tatlı kaşığı tuz,
1 yemek kaşığı şeker,
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
Aldığı kadar un

İçi için beyaz peynir

Üzeri İçin:
1 adet yumurta,
Susam,
Çörek otu
Haşhaş tohumu

Hazırlanışı
Bir kaba ılık suyu, mayayı, toz şekeri koyalım.
Ilık su içerisinde maya ile toz şekeri eritip, mayanın kabarmasını bekleyelim.
Maya kabardıktan sonra içine sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı, tuzu ilave edelim ve karıştıralım.
Azar azar un ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
Hamur yoğurduğumuz kabın kapağını kapatıp bir saat dinlendirelim.Dinlendirdiğimiz
hamurdan küçük parçalar koparıp içine peynir koyarak kapatalım ve yuvarlayarak tepsiye dizelim.
Üzerlerine kenara ayırdığımız yumurta sarısını sürüp haşhaş, çörekotu veya susamla süsleyerek önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder