25 Kasım 2014 Salı

TARHANA ÇORBASI
Malzemeler
1 çaybardağı tarhana 
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
5 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
1çay bardağı tarhanayı bir kasenin içine koyun. Kaseye 1 bardak su ilave edin ve erimesi için hafifçe karıştırın.
Bu sırada tencereye tereyağı ve pul biberi koyun ve kavurun.Su ve tarhanayı ilave edildikten sonra tarhananın eriyebilmesi için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Tadına bakarak biraz tuz ilave edin. Tarhana tencerede tamamen eriyince kendi halinde kaynamaya bırakın.Kıvamı koyu olursa bir miktar kaynar su ilave edin.Kaynama işi bittikten sonra naneyi ilave edip.servis yapın

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder