20 Kasım 2014 Perşembe

TARHANA ÇORBASI
Malzemeler
6 yemek kaşığı tarhana
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı nane
5 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Hazırlanışı
6 yemek kaşığı tarhana bir kasenin içine koyun. Kaseye 1 bardak su ilave edin ve erimesi için hafifçe karıştırın.
Bu sırada tencereye tereyağı ve pul biberi koyun ve kavurun.Su ve tarhanayı ilave edildikten sonra tarhananın eriyebilmesi için kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Tadına bakarak biraz tuz ilave edin. Tarhana tencerede tamamen eriyince kendi halinde kaynamaya bırakın.Kıvamı koyu olursa bir miktar kaynar su ilave edin.Kaynama işi bittikten sonra naneyi ilave edin.
İçine kurutulmuş ekmek parçaları koyup yanında turşu, yeşil biber ile servis edin.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder