18 Aralık 2014 Perşembe

EVDE ADANA KEBABI


Malzemeler
400 gr kıyma
1 soğan
Bir çay kaşığı biber salçası
Bir çay kaşığı domates salçası
Pul biber,karabiber,tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet domates
2 adet sivri biber
Bir tutam maydanoz
Hazırlanışı
Kıymayı derin bir kaba alalım.Üzerine ince kıyılmış soğan,biber ve domates salçası,pulbiber,karabiber,tuz ve zeytinyağını ekleyip iyice yoğuralım.Avucumuzu hafifce ıslatalım.Şişin ucundan başlayarak geriye doğru uzatarak kıymayı şişe geçirelim.Barbekü veya fırın ızgarasında her iki tarafını eşit pişirelim.
Yanına pide, bulgur pilavı,yoğurt,maydanoz,közlenmiş domates biber ve dilediğimiz salata çeşitleriyle servis edelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder