29 Aralık 2014 Pazartesi

ISPANAKLI GÜL BÖREĞİ


Malzemeler
1 kilo yufka
Yarım kilo ıspanak
1 kase peynir
1 tatlı kaşığı pul biber
Tuz
Sos için
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
2 tane yumurta
Hazırlanışı
Ispanakları yıkayıp süzelim,ince ince doğrayalım.Üzerine 1 kase peynir, pul biber ve tuzu ilave edip iyice harmanlayalım.
Sosu için bir kabın içerisine yumurta, süt,yoğurt ve sıvı yağı ekleyip iyice çırpalım.
Yufkanın bir parçasını tezgâha serelim sosu kaşıkla döküp fırça ile
sürelim.Yufkamızı eşit 4 parçaya keselim.Yufkaların geniş kısmına harcımızı koyalım ve rulo şeklinde saralım. Sarma işlemi bitince kenardan içe doğru kıvırarak gül şekli verelim.Her bir yufkaya aynı işlemi uygulayıp fırın tepsimize dizelim. Kalan sosumuzu kaşıkla böreklerin üstlerinde sürelim.Üzerlerine susam ve çörek otu serpelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder