30 Aralık 2014 Salı

KARALAHANA YEMEĞİ


Malzemeler
2 bağ lahana
1 adet soğan
1 su bardağı barbunya (haşlanmış barbunya)
1 çay bardağı pilavlık bulgur
1 çay bardağı konserve mısır
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı pulbiber
Tuz
Hazırlanışı
Lahanalar yıkayalım ince ince doğrayalım.Derin bir tencereye su koyup kaynatalım.
Kaynayan suya karalahanaları katıp haşlayalım ve suyunu süzelim.Yemeklik doğradığımız soğanı sıvıyağ ve tereyağında soteleyelim.Sotelediğimiz soğanların üzerine karalahana,barbunya,mısır,bulgur ve suyu ilave edelim.Tuz ve pul biberi ekledikten sonra karalahanalar yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakalım.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder