25 Aralık 2014 Perşembe

KREPLİ BÖREK


Malzemeler
2 yumurta
3 su bardağı un
3,5 su bardağı süt
Bir çay kaşığı tuz
İç harcı için
250 gram kıyma
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
Damak tadınıza göre tuz, karabiber
Pişirmek için sıvıyağ
Hazırlanışı
Krep hamurunu hazırlamak için tüm malzemeleri iyice karıştıralım.Yağlanmış, kızgın tavaya bir kepçe ile krep hamurundan dökerek yayalım. Her iki tarafını çevirerek orta ateşte pişirelim ve hamur bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
İç harcı hazırlamak için soğanı yemeklik doğrayalım sıvı yağda soteleyelim.Kıymayı ekleyelim iyice kavuralım. Salça, karabiber, tuz ve maydanozu ekleyip tatlandıralım.
Pişen kreplerin ortasına harçtan koyalım ve bohça şeklinde kapatalım. Kapatılan uçlar alt kısma getirelim. Üzerlerine kaşar peyniri ve domates koyalım, kürdanla sabitleyelim. Fırında kaşarlar eriyene kadar pişirelim.
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder