27 Aralık 2014 Cumartesi

KÜNEFE


Malzemeler
300 gram tel kadayıf
2 yemek kaşığı tereyağı
200 gram dil peyniri
250 gram toz şeker
1 çorba kaşığı pekmez
1,5 su bardağı su
2-3 damla limon suyu
Üzeri için yeşil fıstık
Hazırlanışı
Şerbetini hazırlamak için su,limon ve toz şekeri kaynatalım.Ilınmaya bırakalım.
Kadayıfı elimizle açalım ve ve didikleyelim.Tereyağını eritelim,içine pekmez ve kadayıfları ilave edip iyice harmanlayalım.
Küçük künefe kaplarını tereyağı ile yağlayalım. Kadayıfların yarısını düzgün bir şekilde kaplara yerleştirelim,bir tabağın arkası ile bastırılarak sıkıştıralım. Kadayıfların üzerine rendelemiş olduğumuz dil peynirlerini döşeyelim.Kalan kadayıfları da üzerine yayıp bir tabağın arkası ile iyice bastırılarak sıkıştıralım.
Kısık ateşte her iki tarafını çevirerek kızarıncaya kadar pişirelim.
Pişen künefelerimizin üzerine ılık şerbetimizi dökelim.Üzerini yeşil fıstıkla süsleyip sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder