18 Aralık 2014 Perşembe

LOKMA TATLISI


Malzemeler
3 su bardağı un
2 su bardağı su
1 çorba kaşığı irmik
1 paket instant maya
1 silme çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 yemek kaşığı sirke
Şerbeti
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı
Şerbetimizi soğuması için önceden hazırlayalım.Tencereye su, şeker ve limon suyunu katıp kaynatalım.Kıvamlı bir şerbetimiz olacak.
Hamuru için gerekli malzemeleri bir kaba alalım ve mikser yardımıyla karıştıralım.Boza kıvamında akıcı bir hamur hazırlayalım.
Hamuru sıcak ortamda ağzı kapalı olarak 30 dakika mayalanması için bekletelim.
Mayalanan hamuru avuç içinde sıkalım yağa batırılmış çay kaşığı yardımıyla fındık büyüklüğü kadar lokmalar kopartıp kızgın yağa atalım. Ara ara karıştırarak arkalı önlü kızartalım.Kızaran lokmaları süzgeçle alarak soğuk şuruba atalım.Lokmalar şurubu çekince servis yapalım.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder