23 Aralık 2014 Salı

SÜRPRİZ KURABİYELER


Malzemeler
1 çay bardağı toz seker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
4 yemek kaşığı tereyağ
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İç malzeme
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı ince çekilmiş ceviz
1 su bardağı hindistan cevizi
1 portakal kabuğu rendesi
Üzeri için
200 gr. bitter çikolata
80 gr. beyaz çikolata
Hazırlanışı
Hamuru için tüm malzemeleri bir kaba koyalım,kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım.
İç malzemelerinin hepsini karıştıralım.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım,elimizle yassılayıp ortasına hazırladığımız içten koyup yuvarlak şekil verelim.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında pişirelim.
200 gr. bitter çikolatayı benmari usulü eritelim,fırından çıkan kurabiyelerin üzerini kaplayalım.
Beyaz çikolatayı benmari usulü eritelim.Kaplamaların üzerine beyaz çikolata ile ince ip şekillerle süslemeler yapalım.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder