28 Aralık 2014 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PIRASA


Malzemeler
1 kilo pırasa
1 adet soğan
2 adet havuç
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı salça
1 adet kesme şeker
2 çorba kaşığı pirinç
1 su bardağı su
Tuz
Hazırlanışı
Pırasaları ve havuçları temizleyelim, istediğimiz şekilde doğrayalım.
Bir tencerenin içine soğanı yemeklik doğrayalım.Üzerine pırasayı, havuçu, pirinçi, sıvıyağını, tuzu, şekeri,salça ve suyu ilave edip kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynamaya bırakalım.Pişen yemeğimizi servis tabağına alalım ve limon ile servis edelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder