28 Ocak 2015 Çarşamba

KAVALA KURABİYESİ



Malzemeler 
125 gr.margarin veya tereyağı (Oda sıcaklığında
2 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri 
1 su bardağı iri parçalanmış badem 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya 

Üzeri için 
Pudra şekeri 

Hazırlanışı 
Bir tavanın içerisine un ve bademleri koyup pembeleşinceye kadar kavuralım.Kavurduğumuz malzemeyi karıştırma kabına alalım ve soğumaya bırakalım Üzerlerine oda sıcaklığında beklettiğimiz tereyağı,pudra şekeri,kabartma tozu, ve vanilyayı katalım.Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.Kurabiye hamurunu bir merdane yardımıyla yaklaşık 1,5 cm.kalınlığında açalım.Hazırladığımız hamuru kurabiye kalıpları yada bardak yardımı ile ay şeklinde keselim.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsimize aralıklı olarak dizelim.Önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında fazla pembeleştirmeden pişirelim.Kurabiyeler ılıdıktan sonra üzerine bol pudra şekeri serpip servis yapalım..
Afiyet olsun...



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder