11 Şubat 2015 Çarşamba

BEŞAMEL SOSLU KARNABAHAR


Malzemeler
1 adet büyük karnabahar
1 litre süt 
4 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
4_5 adet çeri domates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Tuz
Hazırlanışı
Karnabaharları çiçek çiçek ayıralım. Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlanan karnabaharları borcama alalım.
Beşamel sos için, tereyağımızı eritip unla kavuralım ve sütümüzü ilave edelim. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim. Pişen beşamel sosu karnabaharların üzerine dökelim. İkiye böldüğümüz çeri domatesleri beşamel sosun üzerine dizelim. Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında sosumuz kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkarmadan önce kaşar peynirini üzerine yayalım. Kaşar peyniri kızarıncaya kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder