11 Şubat 2015 Çarşamba

ETLİ PATATES YEMEĞİ


Malzemeler
250 gr. kuşbaşı et
4 adet patates 
1 adet soğan
1 adet domates
1 adet havuç
1 çorba kaşığı salça
Pulbiber
Tuz
Sıvıyağ
Hazırlanışı
Etlerimizi 1 çay bardağı su ile birlikte suyunu çekene kadar pişirelim.
Soğanı yemeklik doğrayalım ve sıvıyağında pembeleşinceye kadar kavuralım. Ardından haşladığımız etleri soğanlara ilave edip kavurmaya devam edelim. Ardından domates ve salçamızı ilave edip 1_2 taşım daha kavuralım. Sonra halka halka doğradığımız havucu ve küp küp doğradığımız patatesleri etlerin yanına ekleyip kavuralım. Son olarak tuzunu, pulbiberini ekleyip kavuralım ve yemeğimizin üzerini geçecek kadar su ilave edelim. Etler ve patatesler yumuşayana kadar kısık ateşte yemeğimizi pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder