19 Şubat 2015 Perşembe

KÖFTELİ KARNABAHAR YEMEĞİ



Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
Sıvıyağ
Köftesi için
200 gr. kıyma
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı
Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek elimizde yuvarlayalım.
Karnabaharları çiçeklerine ayırıp yıkayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp sıvıyağında kavuralım.Üzerine 1 çorba kaşığı salça ilave edip kavurmaya devam edelim.Üzerine havucu ekleyip 1-2 taşım daha soteleyelim.Üzerine kaynamış suyu ve tuzunu ekleyelim.
Kaynamakta olan suyun üzerine köfteleri katalım,karıştırarak tencereye dağıtalım. Tenceremize karnabaharlarıda eşit aralıklarla tek tek yerleştirip, kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder