15 Şubat 2015 Pazar

MERCİMEKLİ BÖREK


Malzemeler
6 adet yufka
1 su bardağı sıvı yağ
İç harcı için
2 su bardağı yeşil mercimek
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Üzeri için
1 adet yumurta sarısı
Çörekotu
Susam
Hazırlanışı
Mercimekleri bir tencereye alalım. Üzerine su ekleyip yumuşayana kadar haşlayalım.Haşlanan mercimekleri süzgeçe alıp suyunu süzelim.
Ayrı bir tencerede soğanları ince kıyıp 4 yemek kaşığı yağda pembeleşene kadar kavuralım.Üzerine haşladığımız mercimekleri ,tuzu ve baharatları ekleyip iç harcını hazırlayalım.
Yufkanın birini tezgahın üzerine serelim ve her tarafını fırçayla yağlayalım.
Süzgeç yardımıyla her yerine un eleyelim ve yufkayı ikiye katlayalım yine yağlayıp un eleyelim ve düz tarafına iç harcını bolca koyup çok sıkı olmayacak şekilde rulo yapalım..Ruloyu dört parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, susam ve çörek otu serpelim.Önceden ısıttığımız 180 dereceli fırında altları ve üstleri pembeleşene kadar pişirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder