17 Şubat 2015 Salı

YAĞ MANTISI


Malzemeler
6 bardak un
1 paket yaş veya kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
İçi için
250 gr. kıyma
1 tane rendelenmiş soğan
Tuz
Karabiber
Üzeri için
1 kase sarımsaklı yoğurt
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pulbiber
Kızartmak için
Sıvıyağ
Hazırlanışı
içini hazırlamak için, bir kabın içerisine kıymayı rendelediğimiz soğanı, tuz ve karabiberi koyalım,iyice karıştıralım.
Bir kabın içerisine un, maya ve tuzu koyalım.Suyu ekleyip orta sertlikte bir hamur yoğuralım ve mayalanması için dinlendirmeye bırakalım.
Mayalanan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayıralım.Her birini elimizle açalım, iç malzemeden koyup kapatalım.
Hazırladığımız yağ mantılarını kızgın yağda kızartıp, havlu kağıt üzerine çıkaralım.Yağı süzülen mantılarımızı servis tabağımıza alalım.Tavada tereyağı eriterek salçayı ve pul biberi kavuralım.
Üzerlerine önce sarımsaklı yoğurt dökelim, sonra tereyağlı, salçalı sostan gezdirelim.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder