12 Nisan 2015 Pazar

ETİ CİN

Asuman Uysal Altın'ın bize göndermiş olduğu tarif için tşkler
ETİ CİN
Malzemeler
2yumurta
1bardak seker
1cay bardg sivi yag
1sise soda
1vanilya
1kabartmatozu
Aldigi kadar un
Portakal peltesi:4portakalin kabugu ince rendelenir.suyu sıkılır.
6kasik seker
1kasik nisasta
Ustune:pasta susu
Hazırlanışı
Yumurta ve şekeri mikser ile çırpalım..Yağ ve sodayı ekleyip tekrar çırpalım.
Un,vanilya,kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım.Yağlanmış
kalıbımıza harcımızı dökelim.180 dereceli fırında pişirelim.
4 adet potakalın kabuğunu rendeleyelim ve suyunu sıkalım.Üzerine 6 kaşıkşeker,1 kaşık nişasta ekleyip pişirelim.
Keki servis tabağına ters çevrelim ve ortadaki çukur kısıma portakal
sosumuzu dökelim.Üzerini dilediğimiz şekilde süsleyelim.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder