17 Nisan 2015 Cuma

EKLER PASTA


Malzemeler
4 adet yumurta
100 gr . tereyağı 
1 su bardağı un
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çimdik tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması için
Yarım kilo süt
1 su bardağı toz şeker
4 yemek kaşığı un
1 paket krem şanti
Üzeri için
Hazır çikolata sos
Hazır aldığımız çikolata sosu üzerindeki tarife göre pişirelim.
Hazırlanışı
Tenceremize su,tereyağı,tuz ve toz şekeri ilave edelim ve kaynatalım . karışım kaynamaya başlayınca unu yavaş yavaş üzerine ilave edelim . karıştırarak pişirelim . Pişen hamurumuzu ılınmaya bırakalım.ılınan hamurumuzun üzerine 4 adet yumurtayı teker teker ekleyip karıştıralım . Hamuru krema torbasına alalım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize 4_5 cm uzunluğunda şeritler halinde sıkalım.180 dereceli fırında pişirelim . Kreması için krem şanti hariç tüm malzemeleri bir tencereye alalım ve karıştırarak pişirelim . Ocaktan alıp soğumaya bırakalım . Üzerine krem şantiyi ilave edip mikserleyelim Ekler pastaları ortadan keselim.içlerini krema ile dolduralım Üst kısımlarını çikolata sosuna batıralım ve servis tabağımıza dizelim...
Afiyet olsun...




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder