19 Nisan 2015 Pazar

KEK KALIBINDA ISPANAKLI PEYNİRLİ BÖREK


Malzemeler
5 adet yufka
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 küçük su bardağı sıvı yağ
1 şişe maden suyu
İçi için
200 gr beyaz peynir
1 kase ince,ince doğranmış ıspanak
Hazırlanışı
Bir kabın içerisinde yumurta,süt,sıvı yağ ve maden suyunu karıştırıp iyice
çırpalım.Kek kalıbımızı sıvıyağ ile yağlayalım.Birinci yufkayı kalıbın
heryerini kapatacak şekilde yerleştirelim.İkinci yufkayı dört parçaya bölelim.Her parçayı sosa batırıp, kalıbın içine yerleştirelim.Üzerine biraz peynir,ıspanak
karışımı serpiştirelim.Üçüncü yufkayıda aynı şekilde dört parçaya bölelim ve sosa batıralım.Ispanak, peynirin karışımının üzerine yerleştirelim.Üzerine tekrar
ıspanak, peynir serpiştirelim.Dördüncü yufkayada aynı işlem yapalım,
kalan ıspanak,peynir karışımını serpiştirelim. Beşinci yufkayıda sosa
batırılıp üzerine yerleştirelim.
Ortasını delip dışarıdan kalan kenarlarını ortaya doğru katlayıp üzerine
sıvı yağ sürelim. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder