6 Mayıs 2015 Çarşamba

LOKUM

Ayşe menzil'in bize göndermiş olduğu tarif için tşkr
LOKUM
3 su bardağı süt
10 yemek kaşığı irmik
5 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 paket kremşanti toz
YAPILIŞI . Tencereye sütü irmiği ve şekeri ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra bi paket vanilya ekleyip 5 dk daha kaynatın
Sonra karışımı bi kaba alın üstüne toz kremşantiyi döküp biraz yoğurun.
Küçük toplar yapıp hindistan cevizine bulayıp ortasına bonibon batırın.
Not. Arkadaşlar irmiği ben göz kararı attım 10 kaşık yazmışım daha fazlada olabilir tavuk göğsündn çok daha yoğun bi kıvam yakalayın. Hepsini göz kararı yaptım bilginiz olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder