3 Mayıs 2015 Pazar

DONDURMA KABINDA MUHALLEBİ


Malzemeler
1 litre süt
1 fincan şeker
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 kase hindistan cevizi
10 adet plastik dondurma kabı
Üzeri için
1 paket hazır meyve sosu
Hazırlanışı
Tenceremize tüm malzemelerimizi alalım,muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirelim. Dondurma kaplarımızı soğuk su ile çalkalayalım.
Pişen muhallebimizi dondurma kaplarımıza boşaltalım ve soğumaya bırakalım.
Soğuyan muhallebimizi kalıptan çıkaralım, kenarlarını hindistan cevizine
bulayalım.Meyve sosunu üzerindeki tarife göre pişirelim.
Kalıptan dolayı ortası çukur şeklinde olan muhallebinin üzerlerini meyve sosu ile süsleyelim.
Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder