9 Mayıs 2015 Cumartesi

PASTANE USULÜ TAHİNLİ ÇÖREK


Malzemeler
50 gr. tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 adet yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker
2 çay kaşığı ınstant maya
Aldığı kadar un
İç harcı için
1 su bardağı tahin
4 yemek kaşığı tahin
Üzerine sürmek için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı üzüm pekmezi
Susam
Hazırlanışı
Derin bir kabın içerisinde süt, şeker ve mayayı alalım ve karıştırarak eritelim.
Üzerine tereyağ, sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip tekrar karıştıralım.
Azar, azar un ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım.Üzerini
streç filmle kapatıp mayalanmaya bırakalım.
İç harcını hazırlamak için tahin ve şekeri bir kapta karıştıralım.
Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölelim. Her bir parçayı pasta tabağı büyüklüğünde açalım.Üzerine tahinli karışımdan 2-3 yemek kaşığı
döküp her yerine sürelim ve rulo şeklinde saralım.Bütün hamurları
bu şekilde bitirelim ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalanan ruloların her birini tezgaha alalım.50-60 cm uzunluğuna
gelene dek yavaşça çekip uzatalım.Uzattığımız hamuru kendi etrafında
rulo şeklinde saralım.Yağlı kağıt serili fırın tepsimize aralıklı olarak
dizelim ve üzerlerini elimizle hafifçe bastıralım.
Üst malzemesi için yumurta sarısını ve pekmezi bir kapta
iyice karıştıralım ve çöreklerimizin üzerine sürelim.Son olarak
üzerlerine susam serpelim.Önceden ısıtılmış 180 derceli fırında
üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder