16 Haziran 2015 Salı

ELMALI KURABİYE


Malzemeler
250 gr. oda sıcaklığında tereyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
İç harcı malzemesi
3 adet elma
3 yemek kaşığı şeker
1 kahve fincanı ceviz içi
1 tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
Elmaları rendeleyip şekerle birlikte tavada kavuralım.
Ocaktan indirmeden tarçın ve ceviz ilave edilip karıştıralım.Soğuması
için bir kenara bırakalım.
Hamuru için tüm malzemeleri karıştıralım.Azar azar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.Hazır olan hamuru iki eşit parçaya bölelim.
Her bezeyi 5 mm. kalınlığında açalım.Açtığımız hamuru üçgen şeklinde keselim.
Geniş tarafına elmalı içten koyup sigara böreği gibi saralım.
Elmalı kurabiyelerimizi yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirelim.
Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder