21 Haziran 2015 Pazar

LAZ BÖREĞİ


Malzemeler
500 gr. baklavalık yufka
Aralarına sürmek için tereyağ
Muhallebisi için
3.5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı toz şeker
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Şerbeti için
3 su.bar. şeker
3 su.bar.su
6-7 damla limon suyu
Hazırlanışı
Şerbeti için şekeri ve suyu bir tencerede kaynatalım.Ocaktan almaya yakın limon suyunu damlatıp karıştıralım ve ocaktan alalım.Soğumaya bırakalım.
Muhallebi için tüm malzemeleri bir tencereye alalım. Blendırla iyice çırpalım.
Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
Baklavalık yufkanın ara katlarına sürmek için tereyağını eritelim.
3 adet yufkanın her birini tereyağ ile yağlayıp üst üste koyalım.
Boyuna 4 parmak genişliğinde şeritler halinde keselim.
Her birine 1 kaşık muhallebi koyup üçgen bohça şeklinde saralım. Yağlı
kağıt serili tepsimize dizelim..Üzerine bol tereyağı eritip sürelim.Önceden
ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıkınca şerbetini dökelim.
Afiyet olsun.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder