1 Ağustos 2015 Cumartesi

İMAM BAYILDI

Malzemeler
6 adet patlıcan
3 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber
1 bardak su
Kızartmak için sıvıyağ
Hazırlanışı
Patlıcanları alacalı soyalım. Tuzlu suda 30 dakika bekletelim.Patlıcanları
kurulayıp, kızgın yağda kızartalım ve fırın tepsimize dizelim. Ortalarını
bıçakla uzunlamasına kesip, bir maşa yardımıyla iyice açalım.
Piyazlık doğradığımız soğan ve sarımsakları 2 yemek kaşığı zeytinyağında
soteleyelim. Üzerine küp ,küp doğradığımız domatesleri,ince ince doğradığımız biberleri ,tuz ve karabiberi ilave edip kavuralım.Patlıcanların içine bu harcı dolduralım.Üzerlerine sivri biberleri yerleştirip,kıyılmış maydanoz serpelim.Üzerine 1 bardak salçalı su ilave edip 180 dereceli fırında pişirelim.
Afiyet olsun.










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder