2 Eylül 2015 Çarşamba

BUZLUKTA GÜL BÖREĞİ

Semoşun mutfağı'nın bize vermiş olduğu tarif için tşkler  

MALZEMELER
3Adet taze yufka
Yarım kalıp beyaz peynir
Yarım demet maydanoz.
İki yemek kaşığı tereyağı
YaRım çay bardağı sıvıya
Yarım çay bardağı süt
1Adet yumurta
Susam çörek otu
YAPILIŞI
öncelikle yufkaları üst üstte koyarak artı şeklinde 4ebölelim diğer taraftan iç malzeme peynir maydanoz karışımını
hazırlayalımdaha sonra bir parça kestiğimiz yufkanın arasına erittiğimiz tereyağğı ve sıvıyağı karışımı fırçayla yayalım ve arasına peynir karışımını koyup rulo şeklini vererek gül şeklinde sAralım bu tariften 12adet tam bir tepsi çıkıyor bu işlem bitince üzerlerine önce fırça yardımıyla sütle ıslatalım ki üzeri pişince yumuşacık olsun ve daha sonra yumurta sarısını ve susAM çörek otu karışımını koyalım ve derin dondurucuda vaktiniz varsa1saar bekletelim böylelikle içi hem yumuşak dışı çıtır börekler elde ederiz 180derecede üzeri kızarana kadar pişirelim pişince hemen bir beze iyice saralım ki börekleriniz kurumasın ben içine peynir koydum siz istersemiz patates kıyma istediğiniz sebzelerle yapabilisiniz affiyet olsun










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder