6 Eylül 2015 Pazar

ÇİLEKLİ JÖLELİ TATLI

PASTACI KIZ ZEYNEP'in bize vermiş olduğu tarif için tşkler
Malzemeler:
*1 paket çilekli jöle
*1 kase çilek,ya da istediğiniz başka bir meyve muz,kivi olabilir(muz ya da kivi kullanacaksanız ona göre jöle alın)
*1 kilo süt
* 7 yemek kaşığı irmik
*Yarım su bardağı şeker
* herhangi kırmızı bir meyve
* 1 paket şekerli vanilin
isteğe göre 1 çay bardağı iri dövülmüş badem+ lezzet katıyor(bademleri muhallebi piştikten sonra ekleyin)
*1 paket kedi dili bisküvi
Yapılışı:
1)Kalıbı streç filimle kaplarsanız daha garanti olur işiniz.Çilekli jöleyi üzerindeki tariften biraz daha az bir suyla hazırlıyoruz kalıba döküyoruz ve donması için buz dolabına koyuyoruz.
2)Jöleli kısım hafif donunca meyveleri ekliyoruz düzeltiyoruz iyice donmasını bekliyoruz. donunca beyaz kısmı yapıyoruz.
3)İrmik,şeker,vanilin ve sütü bir tencereye alıp karıştırarak pişiriyoruz.İlk sıcaklığı geçtikten sonra jöleli kısmın üzerine döküyoruz,bisküvileri yanyana diziyoruz,üzerini kapatıp tekrar dolaba kaldırıyoruz.(NOT:buzluk değil soğutucu kısmına)
4)Tatlıyı dolaba kaldırıp en az 8 saat dolapta bekletiyoruz.Servis tabağına ters çevirerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun…




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder