3 Eylül 2015 Perşembe

ÇÖREK OTLU MİSKET KURABİYE

ELİF ÖZYAMAK'ın bize vermiş olduğu tarif için tşkler

Çörek otlu misket kurabiye
-150 gr margarin
-1 su bardağı sıvıyağ
-1/2 çay bardağı şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
-1 tatlı kaşığı mahlep (isteğe bağlı)
-1 yumurtanın sarısı üzerine beyazı hamurun içerisine
-1 paket kabartma tozu
-1/2 çay bardağı çörekotu
- Yarım demet ince kıyılmış dereotu
- Aldığı kadar un (çok katı olmasın)
Çörekotu ve dereotu hariç diğer malzemelerle yumuşak bir hamur yoğrulur. Dereotu ve çörekotu eklenir karışana kadar yoğrulur. Misket büyüklüğünde yuvarlaklar yapılır. Yumurta sarısı sürülür ve fırında pişirilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder