29 Eylül 2015 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KARİDES ARİSTİRMALIK

EMRAH FANDAKLI'nın bize göndermiş olduğu tarif  için tşkler

Malzemeler
1/2 hindistan cevizi
200 gr.karides
10 gr.hardal tohumu
3 gr.köri
1 adet yeşil çin biberi
1 chilli biberi
1 çay kaşığı susam
1 çay kaşığı şeker
1/2 çay bardağı hindistan cevizi sütü
1 yemek kaşığı küçük doğranmış taze hindistan cevizi
1/2 çay kaşığı toz biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 diş sarımsak
Tuz,karabiber

Hazırlanışı
Karidesleri zeytinyağı,limon suyu,susam,hardal tohumu,şeker,tuz,kırmızı toz biber,köri,karabiber,sarımsak ile marine edin.Tavanızı kızdırın karidesleri,biberleri (Çekirdekleri ile) hindistan cevizi parçalarını da ekleyip soteleyin 3-4 dakika yetecektir.En son hindistan cevizi sütünü ekleyip,yarım hindistan cevizin de servis edin..
Afiyet olsun..






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder