6 Eylül 2015 Pazar

HİNDİSTAN CEVİZLİ KURABİYE

PASTACI KIZ ZEYNEP'in bize vermiş olduğu tarif için tşkler

Hamuru İçin Malzemeler:
2 adet yumurta
250 gram margarin
2 Türk kahve fincanı pudra şekeri
1 adet kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
3 yemek kaşığı kakao
İçi İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı kadar hindistan cevizi
1 yumurta akı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
Hazırlanışı:
Un ve nişasta haricinde bütün malzemeleri bir kabın içerisine alın ve karıştırın.nişastayı ekleyin, Unu az az ekleyerek yoğurun(unu kıvama göre arttırıp eksiltebilirsiniz) ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Bir başka kabın içerisinde hindistan cevizi, yumurta akı ve şekeri iyice karıştırın. Hamuru küçük parçalar halinde alarak yuvarlak bir şekil elde edin. Açtığınız bu hamurların içerisine iç malzemesini ekleyerek kapayın. Hazırladığınız kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
Piştikten sonra tepsiyi soğuması için fırından çıkartın. Son olarak servis tabağına alarak üzerini Hindistan cevizi ile süsleyin




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder