1 Eylül 2015 Salı

SEBZELİ TAVUK ÇORBASI


Semoşun mutfağı'nın bize vermiş olduğu tarif için tşkler

MALZEMELER
bir adet tavuk kalça veya 3adet but
Bir adet domates
Biradet havuç
Bir adet soğan
Bir yemek kaşığı salça
2yemek kaşığı salça
Bir tutam maydanozbir avuç pirinç
YAPILIŞI
Tavuğu iyice yıkıyalım unutmadan tavuğa ellediğimiz için ellerimizi iyice sabunluyalım ve tavuğu bir tencereye tavuğu alalım üzeri geçecek kadar suyu aktaralım ve yarım saat haşlayalım haşlanınca tavuğu ince ince didikliyelim ve bir kenarda suyu ile beklesin ardından tavuğu kaynattığımız tencerede domates soğan vehavuçu
Rendeleyelim sıvıyağls salçayı ekleyelim ve kavurmaya başlayalım beş dakika kavrulunca tavuk suyunu tencereye alalım bir taşım kaynatalım ve kaynayınca tavukları atalım ardından bir avuç pirinçi atalım va pirinç pişene kadar kaynatalım ve sonunda ince doğradığımız maydanozla servis yapalım afiyet olsun dostlar
















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder