13 Eylül 2015 Pazar

TAVUKLU PİLAV

SEMOŞUN MUTFAĞI'nın bize vermiş olduğu tarif için tşkler

Malzemeler
4 adet tavuk but
4 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
YAPILIŞI
öncelikle tavukların bol suyla yıkayalım ve daha sonra tavuğu ellediğimiz için ellerimi sabunlayıp bol suyla temizleyelim daha sonra tavukların üzerini geçecek kadar su koyalım ve yarım saat kaynatılır pişen tavukları süzelim ve soğutalım butları ince Didem tavuk suyu bir kenarda dursun diğer yandan plav tencerenin tereyağı ve sıvıyağ alalım eritmeye bırakalım çok yanmadan tavukları tencereye aktarım ve ben dakika kavuralım ardından sıcak suyla beklettiğimiz pirinçleri düzelim ve tavukların içine ilave edelim ve pirinci iyice kavuralım ve tavuk suyunu ilave edelim pirinç ıslak olduğu için tencerenin üzerini geçecek kadar tavuk su olsun yeter tuzunuda verelim önce harlı kaynayınca kısıkta plavıpişmeye bırakalım afiyet olsun😗😗








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder