9 Ekim 2015 Cuma

BAKLAVA YUKASINDAN TAHİNLİ KURABİYE


Malzemeler
12 adet hazır baklava yufkası
1 su bardağı tahin
2 su bardağı iri çekilmiş ceviz
1 çay bardağı toz şeker
100 gr. eritilmiş tereyağı
Üzerine serpmek için pudra şekeri
Hazırlanışı
Bir adet yufkayı masaya yayıp üzerine yumurta fırçası ile eritilmiş tereyağından her yerine iyice sürelim. ikinci kat yufkayı serip aynı işlemi gerçekleştirelim.Üçüncü yufakayı da yayıp tahini her yerine iyice sürüp üzerine bir yemek kaşığı şeker serpelim ve iri çekilmiş cevizi yufkanın her yerine eşit olarak serpelim.Yufkaların dar kısmından sarıp sıkıca rulo yapalım. Ruloyu 3 parmak kalınlığında kesip yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye
dizelim. Fırın tepsimizdeki yufkaların üzerine tereyağ sürelim.
Önceden ısıttığımız 170 dereceli fırında üstü pembeleşene kadar pişirelim.
Fırından çıkarıp servis tabağına alalım.ılıkken üzerine pudra şekeri serpelim.
Afiyet olsun.











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder