15 Ekim 2015 Perşembe

ÇİKOLATALI KRUVASAN

HÜLYA TANRISEVEN'in bize vermiş olduğu tarif için tşkrler

Malzemeler
1 su bardağı su
1 su bardağı sıvıyağı
1 paket instant maya
2 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı şeker
1 yumurta akı
Aldığı kadar un (5-6 bardak)
100 gr.tereyağı
Krem çikolata

Hazırlanışı
Önce sıvı malzemeleri karıştırıyoruz.Unu mayayı tuz ve şekeri un ile karıştırıp hafif ele yapışan mayalı bir hamur yapıyoruz.Yarım saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz.Daha sonra hamuru 7 parçaya bölüyoruz.Merdane ile pasta tabağı büyüklüğünde açıp en üst kat hariç her kata oda sıcaklığında ki tereyağdan sürüp 30 dakika kadar bekletip daha sonra 2 cm kalınlığında açıyoruz 16 parçaya bölüp,krem çikolatayı birer kaşık koyuyoruz.Rulo şeklinde sarıp 15-20 dk kadar tepsi mayası için bekletiyoruz yumurta sarısı sürüp 180 c de 20 dakika kadar pişiriyoruz...
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder