4 Ekim 2015 Pazar

COCOSTAR PASTA

AZRA MUTFAKTA'nın bize vermiş olduğu tarif  için tşkler

Malzemeler
200 gr.margarin ya da tereyağı
1 su bardağından biraz fazla şeker
4 adet yumurta
3-4 yemek kaşığı kakao
3 yemek kaşığı süt
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Kreması için
2,5 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
6 yemek kaşığı irmik
1,5-2 su bardağı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için
200 gr.sütlü çikolata

Hazırlanışı
Kek için tereyağı ile şeker krema haline gelene kadar çırpılır,yumurtalar tek tek eklenir ve her biri yarım dakika çırpılır sonra süt,un ve kakao eklenir,çırpmaya devam edilir,kabartma tozuda eklenip çırpılır ve kelepçeli kalıba dökülür,üzeri düzeltilir,önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında pişirilir,kekin ilk sıcaklığı geçince fırından çıkartılır ve soğumaya bırakılır,kremayı kek fırından çıkınca hazırlamanızı öneririm.Kreması İçin:Süt,şeker,irmik tencerede orta hararetli ateşte sürekli karıştırılarak pişirilir,koyulaşınca ocaktan alınır ve tereyağ ile hindistan cevizi eklenir.soğumuş olan kekin üzerine ılık olarak dökülür,en son olarak benmari usulü eritilmiş çikolatayı üzerine sürülür ve buz dolabına kaldırılır,bir gece dolapta bekletilirse daha iyi olur

AFİYET OLSUN....








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder