31 Ekim 2015 Cumartesi

DONUT

UM HUZEYFE'ye teşekkürlerimizi sunuyoruz

Malzemeler
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı yoğurt 
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı kuru maya

Kızartmak için 
Sıvıyağı

Süslemek için
40 gr.beyaz çikolata
40 gr.sütlü ve ya bitter çikolata

Hazırlanışı
Öncelikle ele hafif yapışan yumuşak bir hamur elde edilir.Yarım saat mayalanmaya bırakılır.Bezelere ayrılan hamur yarım santim kalınlığında açılır ve kahve tabağı ile kesilir ve ortası da şişe kapağı ile kesilir.Yağlı kağıdın üzerine hafif un serperek hamurlar bırakılır.Yağlı kağıt üzerinde de 20 dk kadar dinlendirilir.Kızgın yağda hamurlar kontrollü olarak pişirilir.Benmari usulü eritilen çikolatalara batırıp istediğimiz şekilde süsleyerek servis edilir...

Afiyet olsun....







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder