12 Ekim 2015 Pazartesi

GÜL LOKUMLU KURABİYE

BİNBİRGECEMASALI'nın bize vermiş olduğu tarif  için tşkrler

Malzemeler
125 gr.tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağı
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
Renkli kuş lokumu ve ya güllü lokum

Hazırlanışı
Yumuşamış tereyağına,sıvıyağı,yoğurt,pudra şekeri ekleyip karıştırılır.Kabartma tozu,vanilya koyup un kontrollü olarak eklenir,hamur yumuşak olacak ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp arasına lokum koyup yuvarlanır.180 dereceli fırında beyaz olucak şekilde pişirilir,soğuyunca pudra şekeri eklenir....
Afiyet olsun...








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder